אלתרמנו

אלתרמנו הינו פרויקט של הפיכת מזנון שכונתי המגיש שווארמה ואוכל מבושל (בתמונות לפני) השוכן במרכז מסחרי ותיק, לפיצריית גורמה, המציעה פתרון לבילוי משפחתי מקומי ולא מחייב.

האתגר המקצועי היה כיצד ליצור את המכלול, המאפשר תכנון מערך העונה על כל התקנים הנדרשים, לספק אוירה וחוויית אכילה, לייצר תחושה המעודדת שהייה וכל זאת בשטח קומה של 42 מ"ר, בשטח כולל של 56 מ"ר (כולל גלריה!) ובתקציב מתקבל על הדעת.

במסגרת העיצוב נבחנו מספר רב של חלופות. הפתרון שגובש בשיתוף עם הבעלים והשף, היה יצירת מערך מטבח יעיל רזה וקומפקטי. הדגשה של מימד האורך לצורך יצירת תחושת רווחה. דגש מיוחד ניתן לפתרונות אחסון בכל חלל (לרבות מתחת למדרגות).

הפתרון התמקד במעבר חשיבתי מ"ספירת כסאות", ליצירת מגוון רב ככל הניתן של סוגי ישיבה. מבלי לוותר על אף אפשרות הושבה פוטנציאלית. הפתרון שבוצע כלל לפחות 4 חוויות ישיבה שונות:

• ספסלים מרופדים "בוטים" מתחת למדרגות,

• דלפק גבוה ע"ג החזית השקופה

• כסאות ושולחנות בגלריה

• ישיבה בחוץ ע"ג דק

כמו כן עוצב החלל מתוך כבוד והעצמה של ייחוד המבנה, שהנו מבנה של מרכז מסחרי טיפוסי משנות ה-60, הכולל תקרות גבוהות ומשופעות בגמר בטון חשוף. מבנה זה בשילוב חזית זכוכית שקופה, תרם ליצירת אווירת אווריריות וקלילות העומדת בניגוד לשטח המצומצם.

שטח: 56 מ"ר  פתיחה : דצמבר 2009